VIZIUNE 360

Clubul nostru Lions 360 si-a ales titulatura plecand de la un deziderat, acela de a avea o viziune completa asupra nevoilor societatii (360 de grade). Proiectele noastre vizeaza atat grupuri de persoane cu probleme medicale (oftalmologice, diabet, boli cardiace, subnutritie, cancerul pediatric) cat si diferite nevoi educationale si de dezvoltare personala a tinerilor. Aceste teme sunt neabordate sau insuficient abordate  de sistemul de invatamant institutionalizat sau asistenta sociala de stat ori privata (educatie de prim ajutor, educatie si consiliere de profesionala,  dezvoltarea unor abilitati). Mai mult decat atat, ne implicam activ și in rezolvarea unor probleme comunitare generale de mediu precum impaduririle, poluarea,  evitarea risipei alimentare.

cluburile lions

Asociatia Internationala a Cluburilor Lions a inceput ca un vis al omului de afaceri american, Melvin Jones, din Chicago. El a crezut ca cluburile locale de afaceri ar trebui sa isi extinda orizontul de la preocuparile strict profesionale la preocupari de ajutorare a comunitatilor locale si a celor din intreaga lume. În 2016, Asociația Lions Clubs International a fost  cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. Este prezentă în peste 200 de ţări, având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.400.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 65 de cluburi în care activează peste 1.300 de membri.

Denumirea organizaţiei provine de la iniţialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” iar sigla are ca elemente figurative doi lei, unul ce priveşte cu mândrie spre trecut, iar altul ce priveşte cu încredere activitatea viitoare.

Lions Clubs International devine, în 1954, membru fondator cu statut de ţară al Organizaţiei Naţiunilor Unite, reprezentanţii organizaţiei contribuind la întocmirea statutului a ceea ce avea să devină ulterior ONU. În semn de recunoaștere a acestei contribuții, anual la sediile ONU din New York şi Viena, se serbează ziua LIONS.